Consultanţă medicală la distanţă (telemedicină)

In ce consta sesiunea de consultanta medicala?

Consultanta se desfasoara sub forma unei convorbiri telefonice sau apel pe Skype, acolo unde exista posibilitate tehnica, cu o durata de 20 de minute.

Se desfasoara asemanator cu un consult clasic, din care va lipsi examinarea fizica, dar si tratamentul prescris pe reteta, deci partea interventionala propriu-zisa.

Acesta este si motivul pentru care il numim serviciu de consultanta si nu consult, sustinand astfel regulile de bune practici medicale. Discutia va fi una de tip chestionar “intrebare-raspuns”, pentru a putea clarifica urmatoarele aspecte: motivul pentru care pacientul a solicitat consultatia, gravitatea si durata simptomelor, alte afectiuni/boli cu care a fost diagnosticat in trecut si dovada/dosarul medical.

Pacientii vor descarca, completa si trimite, pe mail aret2009@gmail.com, FORMULARUL DE CONSIMTAMANT INFORMAT, in care isi exprima in scris acordul pentru a oferi informatii despre starea lor de sanatate.

De asemenea, vor trimite catre medic orice documente medicale/analize/rezultate explorari (prin email sau whatsapp), motiv pentru care acestea trebuie pregatite in prealabil, daca sunt deja disponibile.

Ce obtine pacientul?

La finalul sesiunii de consultanta, pacientul va primi un diagnostic de etapa, preliminar, recomandari de analize, consiliere adecvata diagnosticului si, daca este cazul, o reteta simpla (necompensata), care sa-i asigure “depanarea” pana la realizarea unui consult medical in cabinet.

In plus, dupa consult, pacientii pot descarca, completa si trimite, pe mail aret2009@gmail.com, un CHESTIONAR DE SATISFACTIE.

Cum ma programez?

  1. Sunati sau trimiteti un SMS (+40 751 142 074) sau email (aret2009@gmail.com) cu nume/prenume, varsta si motivul consultatiei.
  2. In functie de disponibilitate, veti primi un raspuns, cu data/ora alocata consultului si detaliile necesare pentru a face plata in avans (120 lei/consult).
  3. Trimiteti o copie dupa dovada platii si formularul de consimtamint informat semnat, pe email sau whatsapp.
  4. Dupa receptionarea platii in cont, veti primi confirmarea datei/orei alocate pentru consult prin telefon, sau  Skype (live:.cid.f5b67dc94709bb4e).

Date de contact