Aş putea fi alergic la sex?

“Am I allergic to sex?” – E genul de titlu care suna mai bine in engleza, nu pentru ca noi nu avem suficiente cuvinte in limba romana, ci exclusiv datorita prejudecatilor care ne anima. O falsa pudoare ne determina de fiecare data sa nu recunoastem si sa dam la spate faptul ca exista disconfort sau chiar o reactie alergica in timpul sau dupa actul sexual. Exista 3 situatii diferite care pot determina pacientii sa isi puna aceasta intrebare, 3 cauze diferite, dar cu acelasi efect… sunt alergic la sex.

Cand suferi o interventie chirurgicala, cand ai un accident, e usor de inteles si poate nici atunci, ca viata iti este pusa in pericol. Cu atat mai putin insa, pot fi acceptate ca mancatul, somnul sau activitatea sexuala iti pot pune viata in pericol, toate fiind circumstante care in mod normal provoaca exclusiv placere.

Am intalnit in practica din decursul ultimilor ani, 3 tipuri de afectiuni care au gravitat in jurul intrebarii din titlu: alergia la latex(prezervativ), alergia la lichid seminal( interludiu si postcoitala) si ultima, de departe cea mai necunoscuta, de departe cea mai greu de gestionat, sindromul de rau postcoital, cel care survine la barbati (postcoital sickness syndrome, POIS).

Ce ii ramine de facut unui pacient aflat intr-o astfel de situatie? Cuplul va fi unul infertil? Partenerilor ce le ramine de facut, trebuie sa se desparta, ca sa mai poata avea o viata normala? Iata intrebari care pun pe jar si cititorul anonim, darmite pe cei aflati in cauza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *