Proiect online de informare pentru medicii de familie: decembrie 2016 – ianuarie 2017

Pe parcursul celor doua luni voi astepta semnale si intrebari din partea medicilor de familie din zona Moldovei vis-a vis de copiii care racesc frecvent, cu peste 4-5 episoade de guturai/raceala/faringo-laringo-bronsite repetate pe sezon rece (septembrie-martie ale fiecarei treceri dintre ani).

Lansez aceasta discutie deschisa tocmai pentru ca, ceea ce denumim raceli repetate, sau “scaderea imunitatii” are de fapt o cu totul alta cauza si un cu totul alt tratament decat antibioticele.

Puteti adresa intrebari aici, la sfarsitul anuntului,  sau pe pagina de Facebook.

Invitatia mea porneste de la constatarea practica, aceea ca inca ne tratam copiii pentru infectiile recurente ale cailor respiratorii, in mod repetat si excesiv, cu antibiotice (cu sau fara protectie a florei intestinale), cu mucolitice, cu antipiretice (pentru scaderea febrei, inexistente dealtfel), mai rau, cu antitusive (nu se mai foloseste codeina, dragii mei, de ani buni si nici intr-un caz in astm), iar aceste tratamente nu fac decat sa accentueze si mai mult depresia sistemului imun, nici intr-un caz nu il sustin sau refac 😀

Mai mult, saptamina urmatoare, intre 8-9 decembrie, voi fi disponibila pentru copiii din zona Tg Frumos si Pascani, cei aflati deja in evidenta Cabinetului de Alergologie dr. Celina Stafie, dar si cazurilor noi, trimise cu bilet din partea medicilor de familie din zonele mentionate. Nu doar Iasul are nevoie de asistenta medicala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *