Tratamentul deficitului de vitamina D se face (şi) cu Lecalcif 25.000 UI

Articolele anterioare despre vitamina D au explicat, pe larg, cum si de ce avem nevoie de vitamina D, dar si diferitele forme de tratament, disponibile exclusiv in strainatate. Va invitam sa alegeti intre puzderia de forme comerciale, care din pacate,  nu se gasesc niciuna dintre ele, in tara. Aleg sa va vorbesc despre cea mai buna forma, ca raport calitate/pret, dar si ca eficacitate.

Cum ne administram vitamina D, in speta Lecalcif de 25.000 UI?

Recomand pacientilor mei, celor care au cumparat Lecalcif din Grecia, sub forma de fiole buvabile( administrare orala), de 25.000 UI, sa isi fixeze o aceeasi zi a saptaminii, in care, la aceeasi ora, cu aproximatie, sa bea cate o fiola de Lecalcif, seara, la culcare. Nu se mai consuma alimente dupa ce au baut fiola.

Durata tratamentului depinde de valoarea initiala a 25-OH-vitaminei D, dozata in sange. Daca aceasta valoare este sub un minim de 30 ng/ml, atunci e necesar sa inceapa tratamentul cu Lecacif.

Acesta va dura minim 8 saptamini, cu cate o fiola bauta in fiecare saptamina, seara, dupa care se face o pauza de 2 saptamini. Pe durata acestei pauze, se redozeaza Vitamina D in sange, iar daca valoarea nu a crescut la un minim de 50 ng/ml, se reia pentru alte 8 saptamini tratamentul. Nu se va depasi insa valoare de 100 ng/ml. Riscul exagerarii aportului de vitamina D este ca pacientii sa dezvolte depuneri de calciu la nivelul vaselor creierului, a vaselor renale (calculi renali), sau sa apara exostoze (excrescente) la nivelul oaselor late sau a craniului.

Atentie deci la 2 lucruri: 1. dozati nivelul vitaminei D, indiferent de sex sau de varsta si 2. Procurati-va (daca sunteti adulti) o forma de vitamina D buvabila, cu dozaj de 10.000, 25.000 UI, 50.000 UI (a doua este de preferat), dupa care incepeti constiincios tratamentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *